© 2011 JesseT. All rights reserved. //build/

//BUILD / Use what you know. Do what you’ve always imagined.


//BUILD / Use what you know. Do what you’ve always imagined.

Saavuimme BUILDin alueelle tuntia ennen Keynoten alkamista ja ajattelimme mennä syömään aamupalaa osallistujille tarkoitettuun ruokapaikkaan. Satuimme näkemään Waldon juuri ennen kuin olimme painelemassa aamupalalle ja hän antoi vinkin, että jos haluaa mahtua pääsaliin katsomaan keynotea, niin kannattaa mennä nopeasti pelipaikalle. Päätimme Samulin ja Villen kanssa ottaa vain kahvit mukaan ja painella keynotea katsomaan. Pääsali oli ehtinyt melkein kokonaan jo täyttyä, mutta saimme kyllä hyvät paikat ylätasanteelta. Kaikki loput ketkä eivät mahtuneet pääsaliin joutuivat menemään Overflow -huoneeseen katsomaan keynotea screeniltä.

BUILD tapahtuma alkaa aivan mielettömän hienolla keynotella.
Steven Sinofsky aloitta keynoten aivan mahtavalla Windows 8 esittelyllä. Keynotin ja muut siistit esitykset voi katsoa Channel9:stä.

Ensimmäiset esittelyt Windows 8:sta olivat aivan upeita ja lupaukset mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja millaisia mahdollisuuksia se tuo kehittäjille on mahtavaa.

Keynotessa lupailtiin, että Windows 8 pyörii aika kevyelläkin raudalla eli kaikki mitkä pystyvät pyörittämään Windows 7 tulevat helposti pyörittämään Windows 8:n

Samsung Slate &Windows 8 Preview

Samsungin Slate kiva näppärä ja Microsoftin sanoja mukaillen Fast & Fluid. Tosin tietenkin Preview versiossa on vielä tekemistä, mutta ensikosketukset W8:iin ovat kyllä mahtavia.

Laitteen mukana tulee muun muassa Visual Studio 11 Developer Preview ja Expression Blend 5 Developer Preview, mitkä sisältävät kyllä mielenkiintoisia fearureita kuten HTML, CSS ja Javascript tuki.

Slate tukee touchia ja siihen voi liittää näppäimistön, hiiren yms. muut oheislaitteet. Sovelluksia voi helposti alkaa jo rakentamaan Visual Studio 11 tai Blend 5 kanssa, niiden valmiiden templaten takia, joiden ansiosta aloittaminen on helppoa.

Markkinat ovat juuri avautuneet ja nyt kehittäjillä on tarjottu niin sanottu “Chance of a Lifetime”, sillä markkinoilla ei ole sovelluksia ja saattaa olla että juuri se sinun sovelluksesi tulee tuottamaan miljoonia.

Welcome Reception at Hall D
Viimeinen puhuja lopettaa ja porukka alkaa jännällä tavalla kerääntymään C halliin.. Mitäs kummaa siellä nyt sillee on että 4000 osallistujaa kiirehtii pelipaikalle? Ruokaa ja juomaa? No sitäkin, mutta keynotessa paljastettiin, että kehittäjille annetaan Samsung Slate Powered by Windows 8 ja enkä ole koskaan nähny nörttejen juoksevan niin nopeasti pelipaikalle!

BUILD tapahtumassa kyllä pidetään huoli sen osallistujista. Ruokaa ja juomaa niin paljon kun vain jaksaa syödä. DJ soittaa musiikkia aivan kokoajan ja paikalle ollaan tuotu vanhoja flippereitä (kuten esim. David Hasselhoff peli)sekä legendaarisia PacMan ja tetris Arcade koneita.. Siis Aivan Mieletöntä!

Siellä oli tehty aivan upea Miksauspöytä käyttäen Slatea (powered by Win8), videotykkiä, pleksilasia ja kosketussensoreita ja Samuli meni ottamaan hiukan DJ tunteja ja pääsi treenaa vähän miksaamista.

Attendee party at The Grove
Kuten jo ehtisin sanoa, että BUILD huolehtii osallistujista todella hyvin ja keskiviikko päivä huipentui aivan mahtaviin bileisiin. Attendees partyissa kokoonnuttiin Anaheim The Groveen ja paikka oli kyllä laitettu sellaiseen kuntoon, että huhuh! Musiikkia, bändejä, useita dj:tä, ruokaa, juomaa, t-paitoja, pelihalleja, loungeja ja paljon muuta.. siis aivan over the top!!

Hands-On Labs
Torstaina kaikilla osaanottajilla oli mahdollisuus päästä juttelemaan eksperttien kanssa Windows 8:n kaikista siisteistä ominaisuuksista ja muista BUILDissa käsitellyistä aiheista. Pöytiä oli useita ja eksperttejä yhtä paljon. Ja tätä ei joutunut taaskaan tyhjin vatsoin seurata vaan tarjolla oli kaikennäköisiä herkkuja ja avoin baari mistä sai hakea vähän mehua janoon.

Saatiin myös haastateltua Brandon Watsonia vaikkakin hänellä oli todella kiire lentokentälle, niin hän kertoi kuinka tärkeä osa Windows Phone kehitykselle on se panos, jota opiskelijat tekevät kehittäessään upeita applikaatioita aivan uudenlaisesta näkökulmasta. Brandonin haastattelun laitetaan myöhemmin tänne salotechclubin sivuille.

Tähän asti ollut aivan mieletön matka ja BUILD on ylittänyt kaikki odotuksemme. Windows 8 näyttää upealta ja uusia asioita ollaan kuultu koko tämän viikon siitä, mitä tulevaisuudessa tullaan tekemään.

Microsoft pitää huolta kehittäjistään ja sen vuoksi tämän kertaisen blogin voisin lopettaa Steve Ballmerin sanoihin:
“Developers, developers, developers!”

Author: Jesse Tuominen