© 2011 JesseT. All rights reserved. USAflag

Last days in BUILD

Last days in BUILD

Viimeinen päivä Microsoftin järjestämässä BUILD windows tapahtumassa alkoi aamu yhdeksältä. Aamu aloitettiin samanlaisesti kuin jokainen muukin aamu eli aamupalalla. Aamupala koostui munakkaasta, pekonista, muffinsseista, piiraista, croisanteista ja tietenkin kupillisella kuumaa Starbucks kahvia (mikä muuten on ollut amerikan reissulla yllättävänkin hyvää). Periaatteessa pelkän kahvin takia ei kannata aamupalalle edes mennä, sillä koko seminaarin ajan koko Anaheim Convension Center on ollut täynnä noutopisteitä, joista saa Starbucks kahvia, pepsia, mehua, naposteltavaa eli siis melkein mitä tahansa herkkua.

Luennot ovat olleet todella hyviä (ei sinne näemmä ihan turhia jamppoja puhujiksi oteta) ja olemme yrittäneet päästä kuuntelemaan kaikkia mielenkiintoisia aiheita. Yritimme Samulin ja Waldon kanssa ehtiä kuuntelemaan hiukan miten voi käyttää SkyDrivea hyödyksi omissa sovelluksissaan, mutta luentosali oli täyttynyt samantien emmekä päässet sisään. Suuntasimme seuraavaan saliin ja siellä istuessamme tajusimme, että olimme menneet vähän väärälle luennolle ja että se olikin aika HC tavaraa. Kun luennoitsija oli puhunut 30min katsoimme toisiamme ja nauroimme “ehkä hiukan yli meidän area of expertise”.
Mutta All in all – luennot olivat (kuten amerikassa opimme..) AWESOME!! Ja niitä kannattaa mennä katsomaan BUILDin kotisivujen kautta tai suoraan Channel9:n kautta. Sieltä löytyy paljon hyvää matskua.

 

Kuten monet muut seminaaripäivät, niin tämä viimeinen päivä EI loppunut upeisiin bileisiin, vaan ihmiset verkostoituivat vielä hetken ja katosivat hotelleihinsa. Mietimme Villen ja Samulin kanssa, että “mitäh, ei bileitä tänään?? THANK GOD!!” :D

No mutta..
Seminaari on päättynyt, ei iltabileitä, mutta aikaa silti vielä tuhlattavana. Hmm.. Mitäs sitä oikein tekisi ja ennen kuin ehtisimme lähteä jälleen Hollywoodiin, niin Waldo huomautti, että “hei mennäänkö Disneylandiin?” And yes we did! Ja se mikä oli todella mahtav.. eiku siis todella AWESOME! Oli se, että BUILD osallistujille liput olivat lähes puoleen hintaan!

Disneyland

Heti ensimmäiseksi meitä vastaan tanssi Mikki Hiiri ja Aladdin lampun henki ja kun olimme selvinneet tästä kohtaamisesta, niin Ville alkoi hyppimään ja huutamaan kuin pieni tyttö “Eikä!! tääl on StarWars StarTour!! SINNE!” Siellä näimme C3PO:n ja R2D2:n ja ehkä siisteintä oli, että pääsimme tuntemaan DarthVaderin voiman!

Starwarsin jälkeen meidän oli pakko mennä katsomaan “Tulevaisuuden maahan”, jossa oli kaikkea hienoa mitä kaikkea tulevaisuudessa voi olla. Kuten esim. Kosketuksen tunnistava laite kuten Zune Player ja Surface sekä laite joka pystyy tulkitsemaan liikkeitäsi ja voit olla itse ohjain!! This is the Futur.. No wait what!? Mikin tulevaisuuden laitteet tulee ehkä muutaman vuoden jäljessä. :D

Kävimme myös cruisailemassa Indiana Jonesin kanssa, jota ennen taas minä kiljuin kuin pikkutyttö “Indy, Indy!”. Yksi asia, joka on toteutettu aivan mielettömän hienosti Disneylandissa on se, että vaikka jonotus jonnekin saattaa kestää jopa 45min helposti, niin siitä odotuksestakin on tehty osa sitä seikkailua mihin olet menossa. Vaikkakin Suomessa on hiukan eri kuviot, niin tuosta voisi ottaa opiksi.

Waldo ja Ville päättivät mennä auttamaan Galactic Commander Buzz Ligthyearia ampumalla pieniä vihreitä alieneita! Ja taisivat muutamat lentävät lautaset pudottaakin.

Satuimme huomaamaan maagisen Disney linnan, joka oli valaistu upeasti. Päivällä olimme kävelleen sen ohitse, mutta ei sitä oikein huomannut silloin kuin se oli upea. Pienen turistimaisen valokuvaus session jälkeen menimme Captain EO teatteriin katsomaan ensimmäistä 3D lyhyt elokuvaa ever made! Ja siinä esiintyi itse Michael Jackson! Vaikkakin oli siistiä nähdä vanha kolmedee elokuva, niin kyllä siinä vähän joutui kieroon katsomaan, että näki leffan kolmeulotteisena.

Iltamme Disneylandissa päättyä taianomaiseen spektaakkeliin, missä Mikki ja muut esiintyivät yleisölle ja taivaan täytti ilotulitusten kirkasvalo. Disneyland kyllä osaa viihdyttää yleisönsä ja palvelu tapahtuu aina hymyillen. Mahtava paikka, suosittelen lämpimästi.

Laguna Beach
Lauantai aamu, viimeinen päivä In Sunny Californiassa. Pakkohan meidän oli jotain tehdä, jotain siistiä, joten päätimme vuokrata auton ja lähteä viimeiselle shoppailureissulle. Ville oli meidän kuskina ja painoi laattaa pohjaan niin kovaa, että bensaa kului enemmän kuin laki sallii (Huom. Ville ei ajanut ylinopeutta.. ei missään nimessä..).

Kun olimme muutamia tunteja shoppailleet, niin muistimme mitä Lea Oksanen sanoi meille Laguna Beachistä. Onneksi päätimme lähteä, sillä Laguna Beach oli aivan mielettömän hieno paikka. Harmittaa oikein kun menimme sinne vasta vikana päivänä ja nytkin oli aikaa vain rajoitetusti.

Laguna Beachillä olisi varmasti ollut hienompiakin paikkoja syödä, mutta päätimme kokeilla Taco Bellia, joka kaiken kaikkiaan oli (jos olet tacon, burriton, tortillan ystävä) kiva paikka. Mieluummin Taco Bellissä kuin mäkkärissä. Jälkkärit haimme Starbuckista Ville ja Samuli otti VanillaLatten ja meitsi pommitti kaloreita kunnolla ottaen Grande Caramel Espresson.

We’re coming home!
Kaikki loppuu aikanaan ja niin alkaa olemaan päätöksessä meidänkin seikkailu aurinkoisessa Kaliforniassa. Microsoft Student Partnerit ovat asuneet sviitissä, huristelleet Mustangin kanssa, nähnyt Hollywoodin, Malibun, seikkaileet Disneylandissa, syöneet niin kuin amerikassa kuuluu syödä, shoppailleet, illastaneet IT-väen kerman kanssa, verkostoitunut ja juhlineet, olleet DJ:eina, leikkinyt paparazzia, nähnyt Windows8:n, saaneet uusia kontakteja, haastatellut Brandon Watsonia, kuunnellut Steve Ballmeria ja paljon, paljon muuta.

Matka on ollut upea siitä kiitokset mahtavalle matkaseuralle Samulille ja Villelle sekä tietysti Microsoftille ja Waldolle. Ja mitään Kalifornian reissua ei olisi tapahtunut ilman meidän koulumme Turun ammattikorkeakoulun Salon yksikön tukea ja matkan suurta rahoittajaa Salon Liikesivistyksen TUKI ry:tä. Suuret kiitokset kaikille.

See ya back in school!

Author: JesseT